Merhaba

28 Kasım 2013 Perşembe 13:52

Tekbir Giyim’de Yepyeni Bir Dönem Başlıyor!


Tekbir’de Yeni Nesil Dönemi

Tesettür giysi denilince zihne birinci ulaşan markalardan Tekbir Giyim’de son üç senedir farklı bir hareketlilik mevcut. Şirket tanınmakta olan olağan şıklığını ağır ağır değiştirmeye başladı. Zira dizayn takımının başına 2.ci nesil yöneticilerden Esra Karaduman geçti.
Tekbir giysi, Tc'nin tesettür elbise bahsinde birinci markalarından biri olaraktan idrak ediliyor. 1982 senesinde Fatih’te Mustafa Karaduman’ın girişimi ile ufak bir atölye olaraktan yola koyulan şirket, öbür yedi kardeşin de firmaya dahil bulunması ile düşe kalka bugünlere ulaştı. Bugün sekiz kardeşin hisse sahibi var olduğu firmanın başlangıcında Mustafa Karaduman, umimi Müdür Cafer Karaduman ve idare Kurulu Üyesi Recai Karaduman bulunuyor.

Son üç senedir ise firmada ehemmiyetli bir hareketlilik mevcut. Şirket hafif hafif tanınmakta olan olağan tipini değiştirmeye başladı. Dizayn yoğunluklu, gençleri hedef kazanan yeni giysiler ifa ediyorlar. Zira dizayn timinin başına Cafer Karaduman’ın İngiltere’de popularite (moda) dizaynı okumakta olan kızı Esra Karaduman geçti. Japon tv kanalı NHK da 2.ci nesin müdürler hakkında belgesel ayarlamak üzere 7-8 gün önce İstanbul’daydı ve Türkiye’den Esra Karaduman’ı seçmişlerdi. Yalnızca Esra hanımefendi değil, sekiz kardeşin 12 çocuğu yeni nesil idareciler olaraktan firmada şahsiyetlerine uygun koltuklara oturmaya başladı.


‘Gençlere hitap eden çizimler oluşturmak istiyorum’

1986 doğumlu olan Esra Karaduman, çizim marifetini lise senelerinde keşfetmiş. Lise son derste öğretmeninin yönlendirmesiyle öğretim kazanan Karaduman, bu marifetini popularite (moda) ve dizayna yönlendirmek için 2005 senesinde İngiltere’ye gider. Sağladığı portfolyo ile Londra’da Kingston Üniversitesi popularite (moda) okulunda öğretim temin etmeye hak kazanır. üç senelik öğrenimden sonra 2008′de Memleketimize döner. Londra’da fazla farklı kültürlere sahip Müslüman kesimin üst baş tercihlerini gözlemleme olanağı bulan Karaduman, farklı tesettür biçimlerinin aynı yerde bulunduğu bir çevrenin kendi dizayn düşüncesine fazla şey kattığını anlatıyor.

About Unknown

Here you can share some biographical information next to your profile photo. Let your readers know your interests and accomplishments.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.